Valmierā Starptautisko dzimtās valodas dienu atzīmēs dažādos dialektos

2015-02-11 12:38

Atzīmējot Starptautisko dzimtās valodas dienu, 19. februārī plkst. 14:00 ikviens aicināts uz pasākumu „Dzimtā valoda dzimtajos dialektos”. Pasākums norisināsies Vidzemes augstskolas konferenču zālē, un tajā UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas “Stāstu bibliotēkas” teiks stāstus dzimtajos dialektos.

Pasākumā būs iespēja dzirdēt tīkla „Stāstu bibliotēkas” stāstnieku un Vidzemes stāstnieku skolas dalībnieku stāstus dažādos Latvijas dialektos, kā arī noklausīties Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūta vadošās pētnieces un Zinātniskās padomes priekšsēdētājas Dr. philol. Annas Stafeckas lekciju „Latviešu valoda: dialekti un izloksnes".

„Stāstu stāstīšana ir spēcīga nemateriālā kultūras mantojuma izpausme un nozīmīgs zināšanu un prasmju nodošanas veids nākamajām paaudzēm. Stāsti nevarētu pastāvēt bez valodas, kas palīdz ietērpt mūsu domas simbolos. Ar stāstiem jau izsenis tika nodota informācija par tuvāko apkārtni, vēsturi, amatiem, prasmēm un vietējo kultūras mantojumu,” uzsver Baiba Moļņika, UNESCO LNK ģenerālsekretāres p.i.

Pirms pasākuma UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieki tiksies seminārā, lai pārrunātu aktualitātes un plānotu dažāda mēroga stāstīšanas tradīcijai veltītu pasākumu norisi 2015. gadā.

Pasākumu un semināru rīko UNESCO LNK sadarbībā ar Valmieras integrēto bibliotēku, kas ir viena no aktīvākajām tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībniecēm.

UNESCO LNK tīkls „Stāstu bibliotēkas” ir īpaša sadarbības un pieredzes apmaiņas platforma, kurā tiek īstenotas plaša tematiskā loka kultūras mantojumam un stāstīšanas tradīcijai veltītas aktivitātes.

 

Vairāk informācijas:
Evija Maļkeviča
UNESCO LNK Komunikācijas un informācijas sektora vadītāja
Tālrunis: 67325109
E-pasts: [email protected]

Sekojiet UNESCO LNK jaunumiem arī Twitter.comDraugiem.lv un Facebook.com!