Šogad tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieki vasaras skolā tiksies Preiļos

2015-07-14 15:33

No šī gada 20. – 22. jūlijam notiks ikgadējā UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieku vasaras skola. Šogad tā notiek Preiļos, lai izzinātu vietējo Latgales kultūras mantojumu un iepazītu vietējos stāstniekus, kā arī folkloras kopu uzkrātās zināšanas.

Šajā vasaras skolā tās dalībniekiem būs unikāla iespēja piedalīties meistarklasē, kuru vadīs starptautiski atpazīts īru izcelsmes stāstnieks Kolins Makalisters (ColinMcAllister).

Viens no gaidāmās vasaras skolas uzdevumiem ir diskutēt un dalīties pieredzē par bibliotēku darbu vietējā mantojuma apzināšanā un izcelšanā, jo 2015. gada oktobrī UNESCO LNK plāno izdot publikāciju par sadarbības partneru aktivitātēm mantojuma aktualizēšanā „Radoša kultūras mantojuma komunikācija vietējā sabiedrībā”.

Savukārt 21. jūlijā plkst. 20:00 vasaras skolas ietvaros UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” un individuāli stāstnieki, kā arī folkloras kopa „Rūtoj”, ikvienu interesentu aicina uz lielo stāstu vakaru „KŪ TU JAUNAM PADAREISI”. Pasākums notiks Preiļu Valsts ģimnāzijas aktu zālē (Koperatīva iela 6, Preiļi). Ieeja – bezmaksas.

UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” vasaras skolu šogad organizē UNESCO LNK un tīkla „Stāstu bibliotēkas” eksperti sadarbībā ar Preiļu Galveno bibliotēku, Preiļu novada domi, Preiļu Valsts ģimnāziju, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju un Polikarpa Čerņavska keramikas māju.

Stāstu stāstīšana un klausīšanās ir viena no senākajām cilvēku pamatvajadzībām, kas nodrošina gan pasaules izzināšanu un sociālo prasmju izkopšanu, gan iespēju sevi realizēt visa mūža garumā. Stāstīšanas tradīcijas popularizēšana un attīstīšana ikvienā reģionā veicina sabiedrības savstarpējo komunikāciju un starppaaudžu dialogu, kā arī interesi par vietējo mantojumu, tā apzināšanu un saglabāšanu.

 

Papildu informācija:
Evija Maļkeviča
UNESCO LNK Kultūras sektora vadītāja
E-pasts [email protected]
Tālrunis 67325109