Ūdens stāsts Jēkabpils vakara vidusskolā

2018-03-26 10:18

Pasaules Ūdens dienu 22. martā atzīmē kopš 1993. gada pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ierosinājuma. Katru gadu viena diena tiek veltīta kādam būtiskam ar ūdens apsaimniekošanu saistītam jautājumam.  Latvija tradīcijai piebiedrojās 1996. gadā. UNESCO 2018.–2028. gadu pasludinājusi par Starptautisko desmitgadi “Ūdens ilgtspējīgai attīstībai”. Martā bibliotēkā skatāmā tematiska izstāde “Pasaules ūdens diena!”
22. martā plkst.11.15 Jēkabpils vakara vidusskolā notika informatīva stunda pasākumu ciklā “Ūdens stāsts”. Bibliotēkas darbinieces runāja par ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, minēja interesantus faktus par ūdens sastāvu cilvēka ķermenī, augos, pārtikā. Skolēniem bija iespēja noskatīties dokumentālu filmu “ Ūdens ceļš’’, kuru izveidojis Rīgas Tehniskās universitātes ūdens tehnoloģijas profesors Tālis Juhna. Filmā varēja rast atbildes uz jautājumiem: Kā ūdens nonācis uz zemes, kā veidojas dabā, un kā no dabas nonāk līdz dzeramā ūdens krānam. Multiplikācijas filmā varēja izsekot ūdens lāses ceļojumam, aizpildīt krustvārdu mīklu par ūdens tēmu un iziet labirintu, lai nonāktu ar tukšu glāzi līdz ūdens krānam. Atnākušajiem bija iespēja noklausīties grāmatu apskatu par bibliotēkā pieejamajām grāmatām par ūdeni.

Tā nu secinām, ka ūdens loma cilvēka dzīvē ir milzīga. Uz mūsu planētas neviens dzīvais organisms nespēj pastāvēt bez ūdens.

Pasākums tika organizēts UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas tīklā “Stāstu bibliotēka” ietvaros.