Pilsrundāles bibliotēka aicina uz stāstu vakaru pasākuma „Satiec savu meistaru!” ietvaros

2016-03-23 17:57
No 1. līdz 3. aprīlim visā Latvijā jau astoto reizi notiks pasākums “Satiec savu meistaru!”. Vairāk nekā 150 vietās mācekļus pie sevis aicinās tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti. 1.aprīlī plkst.17.00 ikviens interesents tiek aicināts uz stāstu vakaru „Stāstus tinu kamolā”, kurā Pilsrundāles stāstu bibliotēkas vadītāja Aelita Ramane stāstīs Rundālē pierakstītas teikas, pasakas un nostāstus.
„Pasākuma laikā uzzināsiet, kā agrāk vāktas dziesmas, kādi bijuši teicēji, ko vēl varam darīt, lai mūsu novada garamantas būtu pieejamas katram. Vakara gaitā būs arī radoša nodarbe,” atklāj bibliotekāre.
Plašākai apskatei tiks prezentēts arī Pilsrundāles vidusskolas 10. klases skolēnu trīs mēnešu darbs „Rundāles pils teikās un nostāstos”, kas tapis latviešu valodas skolotājas Līgas Feldmanes vadībā. 50 lappusēs apkopotas 125 folkloras vienības un izveidota audio grāmata.
Projekta „Satiec savu meistaru!” būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.
“Satiec savu meistaru! 2016” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām. Informācija par meistariem un norisēm www.satiecsavumeistaru.lv/karte/