LCP Memorandam - 70

2014-03-06 15:11

Šī gada 17. martā aprit 70. gadadiena, kopš tika parakstīts Latvijas Centrālās Padomes Memorands, kura oriģināls ir iekļauts UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā.

Memorands ir unikāls un valstiski nozīmīgs dokuments, kurā politiskie un kultūras darbinieki deklarēja nepieciešamību nekavējoties atjaunot Latvijas Republikas faktisko suverenitāti un izveidot Latvijas valdību.


Aicinām informēt savus lasītājus un stāstu pasākumu apmeklētājus, tostarp 17. martā, par šo Latvijai nozīmīgo dokumentāro mantojumu.

Kā informatīvu materiālu aicinām izmantot UNESCO LNK sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju sagatavoto prezentāciju par LCP Memorandu, kas pieejama šeit:https://www.slideshare.net/UNESCO_LNK/lcp-memorands un ar komentāriem pievienota pielikumā.

Tāpat aicinām iepazīties ar LCP Memoranda tekstu, kurā var aplūkot visu 189 parakstītāju vārdus, rosinot īpaši jauno paaudzi pētīt savas ģimenes, paziņu vai novadnieku saistību ar Memoranda parakstītājiem.

LCP Memoranda teksti latviešu, angļu, franču, krievu un vācu valodās pieejami šeit: https://atmina.unesco.lv/page/memoranda_teksts_tulkojumi

Būsim pateicīgi, ja informēsiet par rīkotajām aktivitātēm, pasākumiem un organizētajām mācību stundām, kas veltītas LCP Memorandam un tā 70. gadadienai, rakstot uz [email protected].