5. oktobrī un 6. oktobrī Līgatnes novadā notiks IV Vidzemes stāstnieku festivāls „TILTI”

2018-09-21 13:00

Festivālā varēsim iepazīt vienu no savdabīgākajām Vidzemes vietām - Līgatni - un dzirdēt arī vietējo ļaužu stāstus par tās interesantākajām vietām. Tāpat festivālā būs sastopami stāstnieki no dažādiem Latvijas novadiem, un būs iespēja dzirdēt dažādus stāstus un  atšķirīgus dialektus. Festivāla tēma - TILTI - kalpos kā stāstu pamats gan par īsteniem tiltiem, kurus varam redzēt un izmantot Līgatnes novadā, gan par tādiem tiltiem, kas vieno mūs garīgi un spēj satuvināt cilvēku dvēseles.

5. oktobrī stāstnieki no visas Latvijas ciemosies Līgatnes skolās, bērnudārzos un Senioru mājā.

Tāpat šajā dienā Latvijas stāstnieki ar saviem stāstiem un muzikālajiem priekšnesumiem iecerējuši viesoties Senioru dienas pasākumā. Stāstniecības eksperts, stāstnieks un folkloras pētnieks Guntis Pakalns un stāstnieku festivāla “Gāž podus Rundālē” organizatore Aelita Ramane stāstīs dažādus stāstus, Vidzemes stāstniece Agrita Gruzdiņa ne tikai stāstīs, bet arī muzicēs, savukārt Vidzemes stāstniece Sanda Salmiņa dalīsies ar savu visai iespaidīgo pasaku pūru. Varbūt būs vēl kāds pārsteigums, bet to jau redzēsim 5. oktobrī Senioru dienā.

Savukārt 6. oktobrī stāstnieki iepazīsies ar skaistajām un savdabīgajām Līgatnes vietām, un līgatniešiem būs iespēja tajās satikt Latvijas stāstniekus.

 

Solveiga Boicova

Festivāla direktore

 

Programma_Stastnieki_Līgatne 2018 _projekts.docx (184520)