Rīgas Centrālajā bibliotēkā sarunu šovs “Bibliotēkas stāsti”

2016-04-18 15:03

Bibliotēku nedēļas ietvaros 21. aprīlī plkst.16.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 7.stāvā), notiks pasākums “Bibliotēkas stāsti”, kurā vairāki dažādu paaudžu un dažādu profesionālās kvalifikācijas līmeņu Rīgas Centrālās bibliotēkas darbinieki runās par savu pieredzi bibliotekārajā darbā. Atsaucoties Latvijas Bibliotekāru biedrības aicinājumam, Bibliotēku nedēļas vadmotīvs šogad ir “Attiecības. Sadarbība. Kopiena.”, kas gluži pašsaprotami sasaucas arī ar pasākuma “Bibliotēkas stāstu” saturu, jo sarunās tiks pārrunātas bibliotekāru savstarpējās attiecības un sadarbība, bibliotekāra un lasītāja attiecības un sadarbība, kā arī veiksmīgu attiecību un sadarbības rezultāts – kopienas veidošanās.

Sarunu šovs “Bibliotēkas stāsti” noritēs jau otro gadu pēc kārtas, tādējādi iezīmējot jaunu tradīciju Rīgas Centrālās bibliotēkas bagātīgajā pasākumu klāstā. Šogad Rīgas Centrālā bibliotēka svin savu 110 gadu jubileju, tādēļ vēl jo īpašāka vērība tiek pievērsta pašu mājās esošajiem notikumiem un cilvēkiem. Šoreiz pasākumā piedalīsies un ar saviem stāstiem dalīsies RCB direktore Dzidra Šmita, RCB Bibliotēku dienesta vadītāja Daiga Bērziņa, RCB Bibliotēku dienesta galvenā speciāliste Inta Sallinene, RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme” vadītāja Lolita Grahoļska, RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme” vecākais bibliotekārs Aldis Kusiņš, RCB Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Anita Matisone un RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Inese Ruskule.

Tāpat kā pagājušajā gadā, sarunu šovu vadīs RCB PLN galvenā bibliotekāre Santa Rukmane, kura par pasākuma ideju stāsta: “Ikvienā profesijā ir savas anekdotes – humors, kas radies darba procesā, bieži vien dažādu pārpratumu rezultātā, tāpat ir arī noslēpumainas leģendas, kas tiek pārstāstītas no vienas kolēģu paaudzes otrai, laika gaitā gan zaudējot, gan iegūstot arvien jaunus stāsta elementus. Ne vien smieklīgi un leģendāri, bet arī sirsnīgi un aizkustinoši ir stāsti par bibliotekāriem un bibliotēkas apmeklētājiem, bez kuriem bibliotēka noteikti nebūtu iedomājama.”

Pasākuma “Bibliotēkas stāsti” mērķis ir parādīt savas profesijas pipariņus un nojaukt sabiedrībā iesīkstējušos uzskatus par bibliotekāra profesijas vienmuļību, kā arī pastāstīt lasītājiem un kolēģiem – esošajiem, bijušajiem un topošajiem – tās lietas, kas liek priekā iemirdzēties bibliotekāra acīm un ļauj ar iedvesmu un enerģiju strādāt šajā profesijā gadu desmitus!

Kontaktinformācija:
Santa Rukmane,
RCB PLN galvenā bibliotekāre
Tālr.nr. 67181018