15. oktobrī UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieki tiksies Siguldas novada Jūdažu bibliotēkā

2014-10-14 09:29

15. oktobrī plkst. 10.30 Siguldas novada Siguldas pagasta Jūdažu bibliotēkā notiks UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieku seminārs, kas veltīts UNESCO nedēļas tematikai – stāstniecības tradīcijai, tās praktizēšanai un projektam „Baltijas ceļa stāsti”.

Seminārā plānots izzināt dažādu kultūras pasākumu nozīmi vietējās sabiedrības attīstībā, uzkrāt pieredzi liecību apkopošanā par Baltijas ceļu un izzināt aktualitātes par projektu „Baltijas ceļa stāsti”. Semināra ietvaros būs iespēja kopā radoši darboties un dalīties interesantos stāstos, lai popularizētu stāstīšanas tradīciju kā nozīmīgu kultūras mantojuma daļu. Tiks veidota arī stāstu darbnīca, tāpēc semināra dalībnieki iepriekš aicināti sagatavot nelielu pasaku, kurā ir izteiksmīgi dialogi. Būs arī iespēja dzirdēt daudzpusīgu pieredzi par piedalīšanos stāstnieku festivālos.

 

Siguldas novada Siguldas pagasta bibliotēka kopā ar Jūdažu bibliotēku (Jūdažu sabiedriskais centrs) ir aktīvas UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” dalībnieces, kas semināra ietvaros dalīsies arī savā pieredzē par darbu ar stāstiem un to veicināšanas aktivitātēm. Seminārā plānots izvērtēt projektā „Baltijas ceļa stāsti” gūto pieredzi, kā arī diskutēt par tīkla „Stāstu bibliotēkas” aktualitātēm un plānot  pasākumus 2015. gadā. Atzīmējot Baltijas ceļa 25. gadadienu tiek īstenots projekts „Baltijas ceļa stāsti”, kura mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Baltijas ceļa notikumiem caur dzīvo vēsturi – Baltijas valstu iedzīvotāju stāstiem.

 

UNESCO nedēļa tiek atzīmēta kopš 2011. gada, kad apritēja 20 gadi kopš Latvija pievienojās organizācijai. Aizvadītajos gados vairākos desmitos dažādu vietu visā Latvijā – bibliotēkās, skolās, pašvaldībās, kultūras centros u.c. – UNESCO nedēļas ietvaros notikuši pasākumi, kas veltīti nacionālo vērtību, lokālā mantojuma un aizvien dzīvo tradīciju izcelšanai, kā arī dažādām UNESCO programmām un aktuālām tēmām, lai izzinātu un iepazītu organizācijas darbību Latvijā.

 

Vairāk informācijas:
Evija Maļkeviča
UNESCO LNK Komunikācijas un informācijas sektora vadītāja
Tālrunis: 67325109
E-pasts: [email protected]